Jumaat, 1 Julai 2011

nak hepi ke sedih

alhamdulillah akhirnyew dapat tawaran sambung ijazah sarjana muda (SAINS BIOMOLEKUL) di uitm shah alam...hepi memang hepi coz dapat sambung study..sedih tetap sedih sebab tak dapat course yg diimpikan...Hati ..hurm sejujurnya sedang menangis...tapi ALLAH jua yang memberi kekuatan..bukankan ALLAH sebaik-baik perancang..so its THE BEST for me...




mama....ade ke cara n kerja yang membolehkan akak berhidmat.................................. akak ada matlamat tersendiri....... maaf coz tak setuju sambung belajar kat mesir...abah still berharap pasal hal ni...akak faham....
ADIKKU....semoga dapat tunaikan permintaan abah
hati...bukankah segala takdir ALLAH adalah yang terbaik..maka bersabarlah...duhai hatiku...
akan ada jalannya....


ku impikan hidup berhidmat, menjadi seorang yang hebat...dekat dengan masyarakat..permudahkanlah ya ALLAH....... 
nuraziela....hidupku ada matlamat....beribadah pada ALLAH S.W.T....membantu umat Islam...
walau kedengaran agak berat...tapi itulah kata hatiku..
adalah aku layak ya ALLAH..
pasti ada jalannya!!!!!!!!!!! amin ya rabbal a'lamin~

UPDATE (27/1/2013)
"kuasa ALLAH...tak sangka sebenarnya banyak hikmahnya ana berada di uitm...akhirnya ana temui apa yang ana cari selama ni..ALLAH...benarlah ALLAH itu maha MENDENGAR lagi maha MENGETAHUI"

14 ulasan:

PEAH berkata...

congratz!!

Gadis Kecil berkata...

Tahniah dah dapat tawaran sambung belajar. takpe, amik j dulu. mane la tahu ada kebaikan disebaliknya. InsyaAllah

nur humaira berkata...

peah: tahnx sesangat~
gadis kecil : u"re rite dear..hurm..actually sedih sanagt3...insyaALLAH ada hikmahnya!

hidungtajam berkata...

tahniah Aziela!!! wow..... takpe2 aq faham perasaan ni.. be strong ye...

nur humaira berkata...

hidungtajam..huuu,,thanx....doakan kte yg terbaik tau :))

Tanpa Nama berkata...

assalamualaikum akak. saya nurulhuda bakal habiskn dip frmasi uitm. sy sedang berkira2 nak mengambil sc biomolekul dlm pilihan utk sambung degree. boleh tak akak cerita sedikit tentang kos ni, dan apa yang akak dah belajar so far. tq :)

whateverhuda@yahoo.com

nur humaira berkata...

salam...nurulhuda, sem ni akak alhamdulillah da masuk sem 3...mase sem 2 kami belajar microbiology, biochemistry, biomolecule science (genetic), bel,statistic, ctu...
peluang kerjayanya

senior Farhan Roslan, said : Scientist, pegawai sains, regulator, mostly yg melibatkan kerja melibatkan biology boleh masuk..

bagi akak course ni best sgt ^__^

nurulhuda berkata...

alhamdulillah. thanx akak. inshaAllah. semoga dipermudahkan. lagi satu, masa akak tulis post ni, akak nak kos apa sebenarnya? :)

ain suraya berkata...

assalamualaikum akak, boleh tak cerita leboh lanjut pasal course ni? sebab saya berminat nak sambung degree dlm biomolekul. subject apa kita akan belajar? course ni belajar lebih kpd apa? biology or chemistry? tq. :)

nuraziela humaira berkata...

Waalaikumussalam....dik..
course ni lebih kepada biology banyak kaji tentang prokaryotic DNA, inshaa ALLAH takda kimia, tapi ada biochemistry..banyak habiskan masa di lab buat research :))

ain suraya berkata...

oh. thanks ye. sbb saya tak minat chem. :) boleh akak share tak pasal subject2 yg kita akan belajar kalau kita amik course ni?

Tanpa Nama berkata...

Assalamualikum akak. Boleh tak saya nak email akak? saya nak tanya tentang sains biomolecule ni. saya baru dapat course tu dan confuse nak terima atau tidak. Boleh akak? huhu hmm

Tanpa Nama berkata...

salam akak...kos nie klu lepasan mateik pointer kena sekurang kurangnya berapa

Wan Muhd Qusyairi Wan Mazlan berkata...

Salam..akak boleh tak akan bagitahu or tell me everything about science biomolecule ...skrg ng saya student dip microbiology..so i think i want to further my study on this course...so this is my email : harry.boy44@yahoo.com.my....hope akak can tell everything about this course....

love me? tinggalkan jejak pas follow tau..so tat cik starzz ley follow korunk balik ye