Khamis, 2 Disember 2010

tak layak jadi cikgu


"mama suke kalau kak long jadi cikgu ke pensyarah ke, nampak hebat"
"abah suke kak long jadi cikgu, perempuan memang sesuai jadi cikgu"
hurm...itu impian mereka, tapi bagi aku, fes thing aku rejek and tak berape nak  suke is jadi cikgu, bukan pe aku ni tak reti ajar orang sangat..setakat nak ajar adik sendiri tuk UPSR and SPM boleh la..tu pun tah dorang faham ke tak..
kadang-kadang aq rase aku ni kejam sangat..cam semalam aku suruh adik aku habiskan jawab 1 buku toturial Bahasa Melayu UPSR .Haaaaa..tercungap-cungap jawab..selagi tak siap tak leyh men games..haha..tu la kelemahan budak2 lelaki ni, tak sah kalo tak dapat main games..


hurm tadi aku ajar subjek MATHEMATICS..amik dari page 22 sampai 44 aku suh siapkan..untuk sape untuk diri sendiri gak kan..t da berjaye jangan lupekan kakak ye..haha..


apepun impian aku nak kerja berkaitan dengan sains kesihatan..mintak-mintak ade rezeki insyaALLAH..korang sume..doa-doakan lah ye..
ape pun rezeki aku dapat t, itulah yang terbaik untuk aku..
sebab pe?? cuz ALLAH je tau yang terbaik tuk aku..mane tau tah-tah jadi cikgu lak terbaik tuk aku..haha..NO..NO..NO...tttttiiiiiidaaaaak..tak mau..huhu..

3 ulasan:

Pendekar Berkuds berkata...

comel je kalau jadi cekgu..hehe...

cik_starzz berkata...

hehe..susah nak mengajar nie..
tensen je tengok muke budak2 yg x faham..
n lagi satu..kalo cikgu cam budak2 je..agak3 dowang hormat x ..:p

✿♥nissa-elhumaira♥✿ berkata...

oke ape kalau jadik cikgu...
tp dah xde rezeki pulak nk jadik cikgu... huhu

love me? tinggalkan jejak pas follow tau..so tat cik starzz ley follow korunk balik ye