Sabtu, 2 April 2011

ketenangan yang dicari

ilustrasi semata-mata

Tepat 3.21 pagi…sungguh tenang malam itu di bilik study bersama teman seperjuangan yang dikasihi, nur farhana serta naili salwa.Sungguh tekun mereka, sedangkan aku sempat lagi lelap sebentar memandangkan badan terasa agak penat.

Sejak akhir-akhir ini, perasaan tidak sedap hati muncul, semoga ALLAH permudahkan..terasa cepat benar masa berlalu..18 hari lagi, aku bakal menghadapi final exam biology untuk semester akhirku..

menuntut ilmu kerana ALLAH…bukan bersaing untuk lebih dari teman-teman yang lain..kerana apa? Kerana ilmu itu datangnya dari ALLAH..sama-sama kita berusaha mencarinya tanpa wujud perasaan hasad dengki…*aku dapati dari buku keperibadian seorang muslim*.

Hidup ini penuh kejutan, ada masa kita tertawa bahagia, dan ada kalanya kita menangis kesedihan..itulah warna-warni kehidupan….Ada ketika kita diuji dengan kebencian, ada ketika kita dikelilingi dengan kasih sayang….Apa yang dapat dipelajari ialah..jadilah se0rang yang  penyabar dan pemaaf..insyaALLAH kita akan bahagia di dunia dan diakhirat..aku menasihati diriku sendiri yang serba lemah ini...

Tiada ulasan:

love me? tinggalkan jejak pas follow tau..so tat cik starzz ley follow korunk balik ye