Selasa, 1 Februari 2011

protes rakyat MESIR hanya propaganda israel US

HOSNI MUBARAK AND OBAMA
BENARKAH???
Salam,
Inilah pendapat saya sebagai seorang anak muda..
jika tersinggung atau tidak dapat menerima apa yang saya tulis, harap ia dapat di maafkan..

Apa yang berlaku di mesir, bukan la satu kebetulan, malah ia sudah di rancang dengan begitu rapi sekali tanpa disedari oleh sesiapa pun kecuali mereka - mereka yang berkerja di belakang 'pintu'.

Mubarak sememangnya adalah sekutu rapat US dan beliau adalah kawan rapat dengan Israel. Kebangkitan rakyat mesir, adalah bukan terjadi dengan tiba - tiba, tapi ia sudah lama terpendam di dalam hati. US tahu/Israel tahu.

Ibarat, tayar yang lama, di tukarkan ke tayar yang baru. Itulah apa yang terjadi di mesir. US/Israel mahukan sesuatu yang segar di dalam cabang - cabang mereka, jadi sudah tiba masanya proses penukaran di lakukan.

Perkataan 'revolusi' 'kebebasan' dan 'harapan' adalah batu yang besar untuk menutup akan 'muslihat' dan 'tujuan' sebenar mereka - mereka yang berpengaruh dalam ruang kebangkitan rakyat mesir. Seperti peristiwa -peristiwa revolusi yang lepas, perkataan sebegini rancak digunakan untuk menaikkan harapan rakyat demi untuk menumbangkan sesuatu yang di impikan. Apa yang boleh saya katakan, jika mubarak undur, maka yang akan naik adalah 'daging yang segar' tetapi berkerja dengan tujuan yang sama seperti mana mubarak lakukan.

HOSNI MUBARAK AND ISRAELI

Dan rakyat mesir akan terus tertipu dengan diberikan 'perubahan' dan 'harapan' yang berkesan hanya buat seketika.


Ingat la, detik pemindahan kuasa dari 1 pihak ke 1 pihak sedang berjalan, hanya masa sahaja yang akan menentukan.

Revolusi, permainan media untuk menutup akan penipuan, laungan semangat - harapan semuanya hanya la dusta.

Selepas sahaja mubarak undur dan digantikan muka yang baru yang berkerja dengan tujuan yang sama, akan timbul 1 kenyataan di mesir, yang konon nya berbaur 'Anti Israel/kebencian pada Yahudi' Akan terjadi.

Dan dengan itu, Israel akan lebih menguatkan pertahanannya, dan bakal mengambil alih kuasa besar dunia secara 'pelahan - lahan'.

Tidak percaya? Tunggu dan lihat, itu sahaja saya mampu berkata.

1 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

itula...saya pon rasa.. mereka tu sume terpengaruh..skrg mesir huru hara..yg join tu xfkir pape ke???hnya sia2 je belaka.. cmtu kot rakyat mlaysia nak..

love me? tinggalkan jejak pas follow tau..so tat cik starzz ley follow korunk balik ye